Wasa Fotbollsakademi rfPublicerad: 04.09.2024 09:15

Info om stöd för spelares fotbollsutövande

Wasa Fotbollsakademi har fått bidrag för att kunna ge stöd till spelare från familjer med ansträngd ekonomi. Under säsongen 2024 kommer man att kunna ansöka om detta stöd en gång. Nedan riktlinjer för beviljandet av stöd samt information om hur man går tillväga för att ansöka om stödet.

Riktlinjer:

  • Syftet är att stöda spelare från mindre bemedlade familjer, så att spelarna ska kunna ta del av Wasa Fotbollsakademis verksamhet.
  • Understödet är behovsbaserat och beviljas från fall till fall. Orsaker till familjers ansträngda ekonomi kan exempelvis vara: arbetslöshet/permittering, sjukdom, förändringar i familjesituationen.
  • Understödet kan ersätta en del av spelarens förenings- eller lagkostnader.
  • Understödet betalas inte ut i pengar utan kvitteras mot föreningens/lagets fakturor.
  • Ansökan om understöd görs via ett färdigt formulär i Jopox, där det framkommer orsaker och motivering till varför understödet behövs
  • Ansökningarna behandlas konfidentiellt av en tillsatt grupp i januari, maj och september.


Ansökan säsongen 2024

Under säsongen 2024 är det möjligt att ansöka om stöd en gång och sista ansökningsdag är söndagen den 15.9. Ta hjälp av lagets lagledare eller kassör för att uppskatta kostnaderna för ert barn och fyll sedan i ansökan på denna länk: https://www.wasafotbollsakademi.fi/lomakkeet/11227/ansokan-om-understod?key=61555fa8-cc8c-4637-83b2-b4619d2833d7

Besked om understöd ges under andra halvan av september 2024.